Tortured Poets Department sözlüğü

 Fortnight: Albümün ilk şarkısının adıdır. Fortnight kelimesi bir süre belirtiyor ve bu süre de 2 haftaya eşit. "For a fortnight there we were forever." cümlesinde, iki haftalığına beraberdik ama bana sonsuza kadar birlikte olacakmışız gibi geldi, demek istemiştir. 

Sanctimoniously: But Daddy I Love Him şarkısında geçiyor. Ahlaki açıdan yani dini konularda ahkam kesmek, hava taslamak anlamına geliyor. "Sanctimoniously performing soliloquies I'll never see." cümlesinde, ahlak taslayan ve hiçbir zaman görmeyeceğim monologlarını sergiliyor, anlamına geliyor. 

Slammer: Fresh Out The Slammer şarkısında geçiyor. Hapishane anlamına geliyor. şarkının türkçe çevirisi ise hapishaneden yeni çıktım. 

Plating for keeps: My Boy Only Breaks His Favorite Toys şarkısında geçiyor. Kazananın her şeyi alığı bir oyun gibi bir anlamı var. Şarkıda ise ilişkiyi tutmak anlamında kullanmış. 

Petulance: Down Bad şarkısında geçiyor. Kızgınlık demek. "Everything comes out teenage petulance" cümlesinde ağzımdaki bütün sözler huysuz bir ergenin ağzından çıkıyormuş gibi geliyor anlamında. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bu Bloğun Amacı

Sen Hangi Tanrının Kabinindesin?

Neden romantik filmler?