Neden romantik filmler?

 Bu dünyada birçok film konusu ya da türü vardır. Peki ya neden romantik filmler daha çok ilgimizi çeker? Bununla ilgili bilimsel ya da bilge bir şekilde konuşmayacağım. Sadece 17 yaşında romantik film aşığı olan bir genç kız olarak fikrimi belirteceğim. Bence film türü ne olursa olsun aşk işin içine girince film daha ilgi çekici olur.

Tabii insanların sadece bir aşk türü de ilgilerini çekmiyor. Bunların arasında onların her zaman yanında olan bir insanla olan aşkını seven de var, bütün film boyunca birbirlerinden nefret eden iki kişiyi de birbirine yakıştıran var. Peki ya neden bütün bu aşklar diğer türlerde de varken asıl tür olan romantik filmler bu kadar tepki topluyor ki?

Hala bu dönemde ileri sürülen "romantik filmler kadınlar içindir." adlı cinsiyetçi bir fikir devam ediyor. Erkekler sadece içerisinde silah olan filmleri sevebilir çünkü. Kardeşim anladık Nolan filmi seviyorsunuz beyninizi zorluyorsunuz falan da hiç mi bir filmi sırf kafa dağıtmak için izlemiyorsunuz?  Onlar da biliyor çünkü romantik filmlerdeki erkekler gibi olamayacaklarını. Biz de biliyoruz bunların imkansız olduğunu ama bizi mutlu ediyor izlemesi. Filmlerdeki "karşılaşmaların" da gerçek hayatta olsa insanlar tarafından hoş karşılanmayacağını biliyoruz. Bir adam yanıma yaklaşıp "Bu kahve benden olsun." dese ters bir bakış atıp kaçardım. Ne yapalım, biz de bizim olmayacak şeylere özeniyoruz. 

Bütün romantik türlerin arasından en sevdiğim romantik komedi. Müthiş bir ikili. Hem gülmek istiyorsun hem de bir aşk hikayesi izlemek istiyorsun. Bir de film bir buçuk saatse... Daha ne isteyebilir ki insan!

Tabii konu Atonement gibi bir filme gelirse dramatik filmleri de çok severim. (örn. favori filmim Dead Poets Society) İnsanın bazen üzülmeye ihtiyacı oluyor ve bu film tam ihtiyaçlarını karşılayacak bir şey. 

Uzun lafın kısası romantik filmler bir yaşam stilidir. Hayatta olmazsa olmazımızdır. Ve bence önyargılı olan kişilerin izlemesi de onların önyargılarını yıkmasını sağlar. Tabii izlemenin dozunu fazla kaçırırsanız erkeklerden beklentinizi fazla yükseltip hayatınız boyunca kusursuz insanı bekleyerek yalnız geçirebilirsiniz. Yani diyeceğim o ki, yeterli miktarda izleyin :)

Eğer romantik film arıyorsanız ve bulamıyorsanız alta eklediğim letterboxd listemden filmlere bakabilirsiniz <3

https://boxd.it/phcF6

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bu Bloğun Amacı

Sen Hangi Tanrının Kabinindesin?

Carpe Diem!