Sen Hangi Tanrının Kabinindesin?

 Merhaba! Bugün benim için çok önemli olan bir kitap serisinden bahsedeceğim: Percy Jackson ve Olimposlular. 

Bu kitap serisiyle 6. sınıftayken Türkçe öğretmenimizin ilk kitap olan Şimşek Hırsızı'nın filmini açmasıyla tanıştım. Film beni öyle etkiledi ki, eve gidince ablama kitaptan bahsettim. Şansıma ilk kitap dışında 4 kitap da bizde varmış. İlk kitabı okuyamadığım ve geri kalan kitaplarda da yabancı isimler çok olduğu için kitap pek aklımda kalmadı. Yakın zamanda yine ilk kitabın dizisi yayınlandı ve eksik olan ilk kitabı da okuyup filmin ne kadar alakasız olduğunu fark ettim :)

Beni Yunan mitolojisine hayran bırakan bu serinin Harry Potter gibi çocuk kategorisinde olması sizi şüpheye düşürmesin, kesinlikle her yaştaki insanın okuması gereken bir seri!

Size spoiler vermeden kitabın konusu hakkında bilgilendirmeye çalışacağım, 

Üç büyük tanrı (Zeus, Poseidon ve Hades) kendi aralarında anlaşma yapıyorlar ve bundan sonra bir ölümlüden bir çocuk yapmama yemini ediyorlar. (nedeni spoiler mi bilemedim.) Tabiki de Zeus ve Poseidon buna uyuyor mu? Hayır. Percy Jackson da Poseidon'un olmaması gereken çocuğu. İlk kitapta Zeus'un şimşeğinin çalınmasıyla suç Percy'e atılıyor ve Percy melez olduğunu daha yeni öğrenmişken ve kampa yeni gelmişken yanında en yakın arkadaşı Kıvırcık ve Athena kızı Annabeth ile Zeus'un şimşeğini aramak için yola çıkıyorlar. Emin olun kitaplar ilerledikçe olaylar ciddileşiyor ve sizi de bir o kadar içine çekiyor. (Kişisel favorim Titan'ın Laneti)

Ayrıca melez kampında 12 tane kabin vardır. Bunlar 12 önemli tanrının/tanrıçanın (Hades hariç)  insanlardan olan çocuklarını sahiplenmesiyle gittikleri kabinlerdir. Sahiplenmeyen çocuklar Hermes kulübesinde kalıyorlar. Kabinleri tanıtmam gerekirse:

1- Zeus: gök tanrısıdır. İçinizde bir lider ruhu varsa ve kendinize her zaman güveniyorsanız Zeus'un diğer yasaklı çocuğu siz olabilirsiniz!

2-Hera: Evlilik tanrıçası. Eğer arkadaş ortamında herkese annesiymiş/babasıymış gibi davranıyorsanız kabininizi bulmuşsunuzdur büyük ihtimalle. 

3-Poseidon: Deniz, deprem tanrısı. Özgürlüğüne düşkünseniz ve her zaman kendi yolunuzun üstünde ilerliyorsanız Poseidon sizinle gurur duyacaktır. 

Deniz hükmedilmeyi sevmez.     -Poseidon

 

4- Demeter: Tarım tanrıçası. Bitki yetiştiriciliğiyle ilgileniyorsanız bu kabin tam size göre. 

5- Ares: Savaş tanrısı. Size yapılan haksızlık sonucu konuşarak çözmek yerine o kişiyi pataklamayı seçiyorsanız (ya da Twitter'da kavga çıkarmayı seviyorsanız) Ares'in kardeşlerinden birazcık daha değer verdiği çocuklarından biri olacaksınız. 

6- Athena: Bilgelik, savaş tanrıçası. Çoğu konuyu daha hızlı kavrama ve sıkıntılı durumlarda hızlı fikir üretme gibi harika yetenekleriniz varsa Athena'nın zırhlı yarattığı bir diğer çocuğu olabilirsiniz. 

7- Apollo: Müzik, tıp, şiir ve güneş tanrısı: Benim kabinim diye söylemiyorum ama Apollo kabinindeki herkes sanatta aşırı yeteneklidir. İnsanları iyileştirmek gibi bir hayaliniz varsa ya da içinizdeki tiyatro çocuğunu keşfettiyseniz Apollo sizi sahiplenmek isteyecektir. 

8- Artemis: Avcılık tanrıçası. Erkeklere katlanamıyorsanız ve okçuluğa ilgi duyuyorsanız bir an önce tanrıçanın önüne çıkıp onun yardımcısı olmak istediğini söylemelisiniz. Ama hatırlatayım, AŞK YOK!

9-Hepaistos: Demircilik tanrısı. Eğer bir şeyler inşa etmeyi seviyorsanız (özellikle mekanik şeyler) bu kabinde olabilirsiniz. Ayrıca kikloplar da demircilikte çok başarılıdırlar. 

10- Afrodit: Aşk tanrıçası. Güzelliğine önem veren ve hayatının aşkının her an her yerde bulabileceğini inanan biriysen, bu kabini çok seveceksin inanıyorum. 

11- Hermes: Haber, hırsızlık tanrısı. Bu kabinde olmanızın nedeni şu zamana kadar yazdığım hiçbir tanrının size uymaması mı yoksa Hermes'in eğlenceli kişiliğinden ve hayatı umursamamazlığından kendinizi o gibi hissetmeniz mi?

12- Dionisos: Şarap tanrısı. Kendi halinde takılmayı seviyorsanız, sarkastik bir yapınız varsa ve ayrıca şaraplara ilginiz varsa Dionisos size çok uygun. Her ne kadar çocuklarını umursamıyor gibi görünse de aslında onları içten içe çok seviyor. Şanslısınız ki babanızı her an kampta bulabilirsiniz!

Siz hangi kabinde olduğunuzu düşünüyorsunuz? 

Umarım yararlı olmuştur 💞

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bu Bloğun Amacı

Carpe Diem!