Neden yaşıyoruz?

 Bu hayatta yaşamamak kadar yaşamak için de nedenlerimiz vardır. Bunlar aşırı zengin olmak ya da harika bir evimizin olmasıyla alakası yok. Para önemlidir ama bizim yaşama amacımız olamaz. Bazıları paraları olursa hayatlarının en mutlu insanı olacaklarını sanıyorlar, belki olurlar ama bu aşırı uzun sürmez diye düşünüyorum. 

Peki diyeceksiniz ki para dışında neden yaşama amacımız olsun? Yapmayı sevdiğimiz şeyler, görmek istediğimiz insanlar, keşfedeceğimiz yeni yerler ve bundan daha fazlası. Hiç bir kitabı okurken "yarın buna devam etmeliyim sonunu çok merak ediyorum." olmuyor musunuz? Yeni albümler keşfetmek istemez misiniz? Ya da dünya üzerinde yayınlanan bütün filmleri izleme gibi hırslarınız olmuyor mu? Daha da farklısı, yeni sporlar, yeni müzik aletleri ya da yeni diller öğrenmek istemez misiniz?

Yeni bir güne uyanmak isteriz çünkü annemizi, babamızı, kardeşimizi ya da akrabalarımızı görmek isteriz. Eğer hiçbiriyle öyle yakın bağlarınız yoksa arkadaşlarınız vardır. İlla insan olmasına bile gerek yok, bir hayvan bile olabilir. Her gün onlarla yapacağımız küçük etkinlik ya da sohbetleri düşünerek mutlu olabiliriz. 

Kısacası, ben Pollyanna değilim. Sadece hayatın her dakikasını mükemmel geçirmediğimiz için yakınmaktansa etrafımıza bakıp kendimizi mutlu edecek şeyler bulabiliriz. Tabiki de üzüleceğiz, bu birkaç gün ya da birkaç hafta sürebilir ama o kötü anılara takılı kalmak sizi yıpratmaktan başka hiçbir işe yaramayacak. 

(İki dakikanızı çaldığım için özür dilerim) 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bu Bloğun Amacı

Sen Hangi Tanrının Kabinindesin?

Neden romantik filmler?