Yunan mitolojisinde "Ruh Eşi"

 

Ruh eşi günümüzde çok kullanılan bir kavramdır. İnsanlar aşık oldukları kişilere söylerler bunu. Peki ruh eşi Yunan mitolojisinde nasıl oluşuyor?

Yunan mitolojisinde tanrıların kralı, gökyüzünü kontrol eden Zeus, insanları dört kollu, dört bacaklı ve tek bir kafada iki yüzü olan bir şekilde yaratmıştır. Sırtları birbirine yapışık insanlar çifter halde yaşar durumdaymışlar. Bu şekilde hayatlarını sürdüren insanlar çok güçlü olduklarını fark edip tanrılara kafa tutmaya başlamışlar  ve Zeus bu duruma sinirlenip onları lanetlemeye karar vermiş. 

Çifter şekilde yaşayan insanları şimşeği ile ortadan ikiye ayırırken ruhlarını da birbirinden ayırmış ve her insandan iki tane olmuş. Birbirinin eşi olan parçalar birbirinden ayrılmış. Zeus insanları ayrıldıkları diğer parçalarından ayrı yaşamakla cezalandırmış ve iki parçayı da dünyanın farklı yerlerine göndermiş. Böylelikle insanlar ömürleri boyunca ruh eşlerini aramışlar. 

Günümüze kadar gelen bu kavramın Yunan mitolojisindeki bu efsanesi ile insanlar dünyanın dört bir yanındaki ruh eşini bulma fikriyle yaşıyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bu Bloğun Amacı

Sen Hangi Tanrının Kabinindesin?

Carpe Diem!